Wat drijft iemand tot een website?

Als accessoire van een pc, schafte ik in 2002 een digitale camera aan, de Canon Powershot G3. Dat was dus het moment waarop het analoge toestel werd opgeborgen, om vervolgens nooit meer tevoorschijn te komen. Met een digitale camera nam het aantal foto's een enorme vlucht. Foto's weggooien was er niet meer bij, hetgeen ook te danken was aan de uitstekende kwaliteit van het toestel en dat wil wat zeggen in een tijd waarin de ontwikkelingen wel sneller lijken te gaan dan de kortste sluitertijd aan kan. Maar na enige tijd kom je er achter dat het echte fotowerk alleen met een spiegelreflex camera gedaan kan worden. Met een Canon EOS 20D kun ik mij dan ook prima uitleven. De lenzen in het bereik van 24mm tot 200 mm (f/2.8) bieden een scala aan mogelijkheden.

De verzameling foto's groeit dus en de benodigde harddisc ruimte eveneens. Ik heb een aantal jaar geleden nog braaf een paar honderd foto's laten afdrukken, maar van inplakken is het nooit meer gekomen. Nu worden albums in boekvorm besteld via internet en schitterend afgedrukt met de mooiste effecten. Daar kan geen plakboek tegen op.

Ondertussen surf ik er wat af, op zoek naar verslagen en plaatjes van onze volgende vakantiebestemming. Ik ontdekte de mooiste sites, waarop mensen hun foto's publiceerden, al dan niet vergezeld van hun leuke of informatieve verhaal. Publiceren spreekt mij altijd al aan, dat blijkt wel uit de verschillende redacties waar ik deel van uit heb gemaakt: sportvereniging- en wijkkrant, een bedrijfsmagazine en -intranet.

Hiermee was dus het idee geboren: ik ga ook een website maken, om zodoende in ieder geval onze familie en vrienden wat vaker te kunnen laten zien wat wij zoal uitspoken. Wat ik dan wil publiceren was vrij snel vast gesteld (zie het menu bovenaan deze pagina), maar de manier waarop was vers twee. Nog nooit had ik iets aan website ontwikkeling gedaan (het intranet is een Lotus Notes dB en daarmee een vak apart), dus er was echt een uitdaging geboren. Ik ben ook niet snel tevreden als het gaat om 'hoe ziet het er uit', waarmee ik het mijzelf ook niet makkelijk heb gemaakt. Links en rechts worden wat ideetjes gejat en die worden met een eigen jus overgoten. Het resultaat doet nu jouw scherm oplichten.

Het resultaat zien jullie nu zelf ... Berichtjes in het gastenboek worden gewaardeerd :-)

Groet,
René