Boris de hond aan het geocachen

Hoe de GPS magie begon

Nadat ik een PDA in gebruik had genomen, sprak een collega mij aan met de woorden: "Ben je nu ook al aan het dsjie-oh kessjun?"

Ik kon eigenlijk alleen maar stilzwijgen, omdat ik echt geen idee had waar hij het over had. Enfin, na een korte uitleg en een demonstratie van Google Earth in combinatie met een GPS ontvanger was ik meteen verkocht. Heel snel een GPS muis besteld, een GPS ontvanger die via bluetooth communiceert met de PDA, software op de PDA en aan de slag. De collega had het dus over geocachen en inmiddels naderen we bijna twee jaar later de 150 gevonden caches in 6 verschillende landen.

Naast het geocachen is het vastleggen van tracks van gemaakte wandel-, boot- en winterse tochten ook erg leuk. Met deze informatie kun je via verschillende systemen exact zien waar je bent geweest. Door te spelen met verschillende programma's is het mogelijk om gemaakte foto's te voorzien van de exacte informatie waar de foto is gemaakt. Die twee zaken samen geven een fantastisch inzicht in de gemaakte tochten, doordat je de track virtueel kunt herhalen en gelijktijdig de gemaakte foto's onderweg bekijkt.

Logo Geocaching Squadra Bolla Il Mazzo

Download Google Earth

 

Let's go Geocaching

Geocachen

Op de website geocaching.nl zijn wij als team ingeschreven onder de naam Squadra Bolla il Mazzo. De betekenis van deze naam laat ik aan jullie creativiteit over. De naam is immers ook ontstaan door onze eigen creativiteit :-)