Korte leeswijzer
Via het 'dagmenu' 1 · 2 · 3 · ... · 25 spring je (als we straks de verslagen online hebben gezet) naar de verschillende vakantiedagen. Op iedere pagina met een verslag vind je
onder het 'dagmenu', met behulp van kleine plaatjes aangegeven of er voor die dag ook een pagina is met GPS tracks, foto's of film. Als deze plaatjes in kleur zijn, kun je ze aanklikken en dan spring je naar bv. de foto's van die dag. Via het 'dagmenu' of het linkse verslagplaatje kom je weer terug naar het verslag. Tot slot: de meeste afbeeldingen in het verslag worden vergroot getoond als je er een keer op klikt.
Heel veel kijk- en leesplezier!

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 

  Verslag:
Verslag
GPS tracks:
Tracks
Foto's:
Fotoalbum
Film:
Film

De voorbereidingen 


De final countdown.

Najaar 2009 - Goed idee!?
Geslaagd voor de highschool.Eind jaren '80 heeft Inge een jaar in Los Angeles gewoond en op de Sylmar High School gestudeerd. Dit jaar komt bij ons regelmatig ter sprake en laat dus nog altijd een diepe indruk achter. 'Ik wil eigenlijk graag nog een keer mijn gastouders Doug en Sue zien, nu het nog kan.' was de opmerking die alles in beweging heeft gezet. Uiteraard had ik er wel oren naar, onder de voorwaarde dat we dan met z'n allen zouden gaan. Een spaardoel was geboren. Na een beetje rekenwerk kwamen we tot de conclusie dat we dit in de zomer van 2011 konden gaan doen.

Voorjaar 2010 - De eerste contacten.
De contacten met Amerika zijn gelegd. We hebben een paar logeeradressen in Los Angeles en bij vrienden in San Francisco. Er is al een ruwe schets van de plannen gemaakt en hebben besloten om de west-coast met Los Angeles, San Diego en San Francisco te verkennen met de auto. Vanaf San Francisco gaan we op stap met een camper en bezoeken we een aantal Nationale Parken.

Zomer 2010 - Lezen, lezen en nog eens lezen.
We hebben enorm veel aan de informatie op de website en vooral het forum van AllesAmerika.nl. Ook de website Ontdek-Amerika biedt een schat aan informatie. Met die hulp is het prima te doen om alle reserveringen zelf via internet te regelen, want dan heb je alles zelf in de hand en kun je rustig stap voor stap alles invullen. In Europa doen we dat ook, dus waarom nu niet? En ik wil niet de vele vele prachtige reisverslagen van allen die ons voor gingen onbenoemd laten. Ik heb ze met heel veel plezier gelezen en er een hoop tips uit gehaald.

27 augustus 2010 - ESTA, nu nog voor nop.
Iedereen die naar Amerika reist moet zich registreren via het Electronic System for Travel Authorization, oftewel ESTA. In de media verschenen berichten dat deze registratie over enkele dagen $14 p.p. gaat kosten. Tot die tijd kan het nog voor niets. Aangezien een ESTA twee jaar geldig is, zouden wij geen goede Hollanders zijn als we daar niet meteen even gebruik van maken. We registreren ons door onze ziel en zaligheid bloot te geven en krijgen te lezen dat we welkom zijn. Althans de meeste van ons ... Over Sophie en Romée moet men nog even nadenken want hun aanvraag is nog in onderzoek. Gelukkig wordt er bij vermeld dat dit niet betekent dat er iets aan de hand hoeft te zijn. Pfew. Kort daarna blijken de dames ook welkom en is de eerste concrete actie afgevinkt. Check!

Airbus A330-200 van Air Berlin

9 oktober 2010 - De vliegtickets!
De tickets zijn geboekt! En weg is het eerste gespaarde geld. Maar... voor een goed doel ;-) Het kriebelt al een lange tijd, maar eindelijk kunnen we beginnen met het concreet maken van de plannen. We vliegen met Air Berlin vanaf Düsseldorf rechtstreeks naar Los Angeles en terug vice versa. We hebben besloten in ieder geval één XL stoel te reserveren en de andere stoelen er naast of achter. Dit om de incheck-stress en het risico van verspreid te zitten te vermijden. We zitten op rij 36HK en 37GHK. Alles bij elkaar dus bijzonder comfortabel.

Nu we weten hoe en wanneer we vliegen, kan de route echt worden vastgelegd. Daarmee zijn de overnachtingsplaatsen bekend en de data waarop alles plaats gaat vinden idem. Globaal ziet het er als volgt uit: we vliegen op Los Angeles. We zullen dan erg moe zijn en zoeken een hotel vlakbij het vliegveld en de autoverhuurder. De volgende ochtend rijden we naar San Diego en bezoeken we Sea World. We zullen daar ook in de buurt overnachten in het tweede hotel. Dan vertrekken we weer naar Los Angeles waar we drie dagen bij Inge's gastouders logeren.
Na Los Angeles rijden we naar San Francisco. We zullen onderweg in ieder geval nog een keer in een hotel overnachten. In San Francisco blijven we vier dagen.
Aan het einde van het bezoek aan San Francisco vertrekken we met de camper richting de Nationale Parken. We zullen Yosemite, Death Valley, Zion Bryce, Monument Valley en de Grand Canyon bezoeken.
De reis eindigt vervolgens in Las vegas, waar we twee nachten in een hotel verblijven. De route zal later in Google Maps nog concreter worden ingevuld.

18 oktober 2010 - Alles is relatief, maar wij vinden hem gewoon erg groot.
De enige uitzondering op het zelf boeken via internet is de camper. Dit wordt ook door velen afgeraden, niet alleen in verband met verzekeringen, maar het is ook nog eens voordeliger. Er wordt door reisorganisaties groot ingekocht en daar doen wij dan dus ook ons voordeel mee. Merkwaardig genoeg was onze eerste camper keuze niet meer beschikbaar. Dit bleek te komen doordat het Burning Man festival begin september plaats vindt en dat is ook onze einddatum. De tweede keuze was er gelukkig nog wel. Via Tioga Tours uit Sint Jansklooster hebben we nu een V-31S gehuurd bij Moturis. Een bescheiden camper van nog niet eens 10 meter (slechts 9.90 mtr) met als het goed is meer dan voldoende ruimte voor ons en alles wat we meeslepen en onderweg verzamelen.

Moturis V-31S V-31S-nacht
V-31S-overdag

22 oktober 2010 - I move to you, you move to me.
Voor alle hotels proberen we via Priceline.com een reservering te maken. Priceline werkt via een biedsysteem voor hotels. Via de site van Priceline kun je aangeven in welk district je een hotel wilt, hoeveel sterren dat hotel minimaal moet hebben en welke prijs je daarvoor over hebt. Als er een match is, 'win' je dat hotel. Is er geen match, dan kun je meer districts toevoegen, het aantal sterren verlagen, de prijs verhogen of later nog eens proberen tot er wel een hotel je bod accepteert. Het verhogen van je bod kan in principe $ voor $. Er zijn op internet legio sites te vinden waar je kunt zien wat men zoal wint tegen welke prijzen, dus je hebt zo een aardige referentie. Het lukt al vrij snel om in San Diego een hotel te boeken. Uiteraard tegen een te hoge prijs, maar ja, we willen graag een succesje boeken... We hebben voor de tweede nacht het Hyatt Andaz 4* hotel, midden in Gaslamp Quarter, het uitgaanscentrum van San Diego.

30 oktober 2010 - Voor anderhalve week een "24 Jack Bauer feeling" in een SUV.
De volgende reservering wordt de auto. De eerste tien dagen zullen we rondrijden in een Chevrolet Tahoe 7p of iets soortgelijks. We hebben deze gereserveerd via de Engelse site CarHireAgency.com.

Chevrolet Tahoe

November 2010 - De route inzichtelijk via Google Maps.
De route hebben we inmiddels letterlijk in kaart gebracht. Door middel van Google Maps kunnen we alle belangrijke locaties zichtbaar maken en tevens de route vastleggen. Die is uiteraard niet in beton gegoten, maar biedt wel een beetje houvast.


USA 2011 - Route weergeven op een grotere kaart

USA 2011 - POI weergeven op een grotere kaart

December 2010 / februari 2011 - De campgrounds vastleggen.
Omdat we erg op tijd zijn, hebben we nog volop keuze voor de campgrounds. Veel camper-reizigers trekken er op uit en zoeken vervolgens dagelijks een nieuwe plek, of reserveren een paar dagen van te voren via internet. Dit idee trekt ons momenteel niet zo aan, omdat we -los van het moeten zoeken- denken dat de tijd die nodig is een plek te vinden beter besteed kan worden. Al was het maar aan shoppen ;) We besluiten dan ook alle overnachtingen alvast te reserveren, dan kunnen we zonder nadenken van plek A naar plek B rijden.
Voor Zion en Yosemite moeten we nog wel een tijdje wachten, want de campgrounds in het NP zelf kunnen pas in respectievelijk februari '11 en april '11 worden geboekt. Vooral Yosemite zal een uitdaging worden, want op de 15e van iedere maand wordt de mogelijkheid open gezet om voor 5 maanden daarna te reserveren. Op deze datum zitten er velen achter hun pc om een plaatsje te bemachtigen op één van de drie campings. Binnen 5 à 10 minuten schijnen alle plaatsen vergeven te zijn en keert de online-rust weer terug.

Overzicht van alle campgrounds
Campground /
RV Park
Nachten Geboekt via Totaalprijs
(incl tax / fee)

Gilroy Garlic USA RV Park
Gilroy

1 Rechtstreeks $ 47.42
North Pines
Yosemite NP e.o.
2 Recreation.gov $ 40.00
Twin Lakes Campground
Mammoth Lakes
1 Recreation.gov $ 30.00
Nevada Treasure RV Resort
Pahrump
2 Rechtstreeks $ 93.74
Watchman Campground
Zion
2 Recreation.gov $ 40.00
Ruby's Inn RV Park
Bryce Canyon City
1 Rechtstreeks $ 45.00
Wahweap Lake Powell
Page
1 Rechtstreeks $ 38.00
Goulding's Camp Park
Monument Valley
1 Rechtstreeks $ 68.33
Trailer Village
Grand Canyon NP
1 Rechtstreeks $ 36.63
Totale kosten (10 nachten) $ 399.12

 

16 december 2010 - Hotel nummer drie geboekt.
Dit keer geen gebruik gemaakt van Priceline, maar van Hotwire. Ook via deze site weet je vooraf niet precies welk hotel je krijgt, maar worden er in het district van je keuze hotels aangeboden waarbij alleen prijs en alle amenities worden getoond. Als hier iets naar wens tussen zit, kun je deze reserveren en krijg je de naam van het hotel teruggekoppeld. Wij overnachten tussen LA en San Francisco in hotel The Morgan in San Simeon.

10 januari 2011 - A dream will come true.
DolphinsMarlynn heeft vakantiewerk gedaan, klusjes opgeknapt en nog wat hand en span diensten verricht om een droomwens uit te laten komen: een keer zwemmen met dolfijnen. In het Six Flags park Discovery Kingdom, Vallejo (bij San Francisco), blijkt dit een mogelijkheid te zijn. Vandaag hebben we de reservering voor deze bijzondere gebeurtenis gemaakt.

22 januari 2011 - Goede zorg voor huisje, boompje, beestje(s).
We kunnen zelf wel leuke plannen hebben om er 25 dagen op uit te trekken, maar dat betekent ook nog wel wat voor de thuisblijvers. Het gras groeit tegen de klippen op, de poes is moederziel alleen, de hond valt anderen lastig en het konijn ... ach ... die vermaakt zich altijd prima op z'n landgoed. We hebben via holidaylink een mooie oplossing gevonden: een oppas voor huisje, boompje en de beestjes. Eerst komt er familie in ons huis wonen en aansluitend mensen waar wij via holidaylink mee in contact zijn gekomen. Dat wil dus zeggen dat het huis continue bewoond is, ook wel een lekker idee. De beestenboel zal dus gewoon kunnen blijven waar ze is. Ook de tuin krijgt in deze periode de normale aandacht, wat bij thuiskomst best zal schelen.

Bungalow Sallatunturin Tuvat3 februari - Erg slecht nieuws uit Amerika.
Inge krijgt vanuit Amerika een wel erg slecht bericht. Haar gastvader Doug is de afgelopen nacht op 63 jarige leeftijd plotseling overleden. Doug was voor Inge, uiteraard samen met Sue, de reden om terug te willen naar Amerika. We hebben er dan wel een mooie reis omheen gepland, maar zeker voor haar zou het weerzien met haar gastouders het absolute hoogtepunt van de reis zijn. Wij wensen de kinderen Caitlin en Devon heel veel sterkte toe. Om vanuit Nederland een blijk van medeleven te geven, heeft Inge haar oude fotoalbums uit de dozen op zolder gehaald. Van de meest aansprekende foto's heb ik een nieuwe foto gemaakt en vervolgens is er een boekje gemaakt met de foto's en de herinneringen die Inge er aan heeft. Inge heeft twee boekjes opgestuurd aan Caitlin en Devon, die erg blij waren met deze bijzondere 'Memories of Doug'.

23 februari 2011 - Waaghalzerij in Zion.
Woonkamer met balkon.Zion en omstreken lenen zich perfect voor avontuurlijke activiteiten als bijvoorbeeld canyoning. Nou ben ik na de achtbanen van Magic Mountain waarschijnlijk voorgoed over mijn hoogtevrees heen -of ik durf helemaal geen verkeersdrempel meer op natuurlijk- maar aan een touwtje bungelen zal nooit mijn hobby worden. Daar denken Inge en Marlynn totaal anders over, het kan ze niet gek genoeg. We hebben dan ook besloten vandaag de groep maar weer een keer op te splitsen. Sophie, Romée en ik gaan the Narrows lopen en Inge en Marlynn hebben een full day Canyon Adventure voor de boeg. Voor ons is het te hopen dat het weer mee zit en er geen floods verwacht worden, want dan gaat het feest in the Narrows in ieder geval niet door.

6 maart 2011 - Hotel LAX geboekt.
In eerste instantie was het plan om na aankomst de auto op te halen, dan nog een uurtje te rijden richting San Diego en in het Orange County district een hotel nemen. Op advies van enkele AA forum leden zien we daar maar vanaf en boeken een hotel in de regio van LAX. Dat is via Priceline al snel succesvol: het Sheraton Gateway hotel ligt op een steenworp afstand van LAX. Ik hoop maar dat de kamers een beetje goed geluids-geïsoleerd zijn (i.v.m. de vliegtuigen, heeft niets met ons snurken te maken... hoewel we dat zeer waarschijnlijk na de reis prima zullen doen).

18 maart 2011 - And how I wish that there were more than twenty-four hours in the day.
De vakantie willen we graag afsluiten in stijl. En waar kan dat beter dan in Las Vegas? ;) We hebben een bijzonder fraaie locatie gevonden: een Penthouse in het MGM Signature. Een hotel met mooie zwembaden, een leeuwenfamilie, vele restaurants en uiteraard casino's. Maar de kamer op zich is waarschijnlijk al zodanig dat we misschien het hotel niet eens uit willen. Drie geschakelde kamers, met in totaal 8 slaapplaatsen. Drie badkamers, een keuken, een balkon en vijf plasma's. Weg met de discussie over wie wat wil zien! :-) Gelukkig is er een M&M Store, dat motiveert voldoende om het hotel nog wel even te verlaten.

Woonkamer met balkon. Woonkamer met balkon. Woonkamer met balkon.

19 maart 2011 - Fly away, fly a-wè-aeej.
Het plan was om vanuit Las Vegas een auto te huren en naar Los Angeles te rijden voor de terugreis naar huis. Het advies van enkele ervaringsdeskundigen was om hier toch nog eens even goed over na te denken. Een autorit van vele uren dwars door de woestijn is niet echt een pretje en wel een erge anti-climax na al het natuurgeweld en uiteraard de kitsch ... uh ... luxe van Las Vegas. We hebben dan ook besloten om een binnenlandse vlucht te nemen naar LA. Aangezien we pas om 18:10 naar huis vliegen, hebben we rium voldoende de tijd. We hebben tickets van American Airlines en vertrekken om 11:20 vanuit Las Vegas voor een vlucht van vijf kwartier naar LAX.

22 maart 2011 - Met dank aan de ANWB naar Sea World.
Show your Card!Nou zijn wij Hollanders niet vies van een kortinkje hier en een kortinkje daar, de Amerikanen kunnen er ook wat van. Als je even rond kijkt verzuip je bijna in alle coupons die je voor de gekste dingen kunt vinden. Sites als Groupon, 8coupons.com en Premiumoutlet.com bevatten echt duizenden coupons. Dat het ook zonder geprint kortingsbonnetje kan bewijst de ANWB. Het was me nog nooit opgevallen, maar op de ANWB lidmaatschapskaart staat het 'Show your card' logo waarmee je o.a. in Amerika kortingen kunt krijgen. De ANWB en haar Amerikaanse zusje AAA hebben ook een samenwerkingsverband, zodat ik bijvoorbeeld de kaartjes voor Seaworld tegen een flink gereduceerde prijs kan kopen. De normale prijs is $69.99, met mijn 'Show your Card!' logo en de lente-code SeaViaSpr2011 (geldig tot 30/4/11) betaal ik ineens maar $49.99. De tickets zijn een jaar geldig. Da's toch mooi meegenomen, zelfs met de huidige koers.
Vandaag in het kader van 'de-dollar-euro-verhouding-is-wel-lekker-zo' nog maar eens de credit-card getrokken en tickets voor Six Flags Magic Mountain gekocht. Marlynn en ik gaan met een dosis reistabletjes achter de kiezen een dagje achtbanen in dit waanzinnige achtbaan park in LA. Zeker met komst van twee nieuwe spectaculaire achtbanen deze zomer, een leuk vooruitzicht. We hebben besloten een Flash pass te kopen, waarmee je niet in de normale rij hoeft te gaan staan. Voor twee personen kost deze $115, daar komt de toegangsprijs van $34.99 p.p. nog bij. Slik. Toch weet ik zeker dat ik er bij de eerste de beste rij van een uur al totaal geen spijt meer van zal hebben. En een uur schijnt nog kort te zijn voor het sky-high-hoogseizoen. Ik heb mij overigens wel voorgenomen bij de aanschaf van alle pretpark tickets een donatie te doen aan het goede doel dat vanuit het park gesteund wordt. Bij Six Flags is dat een 'Cure the Kids Donation'.

Inmiddels wat gezien van de nieuwe achtbanen. Ik vind het commentaar van een onbekende wel redelijk passen: "These look freakin' awesome!". Kan ik misschien nog terug ... ?

29 maart 2011 - Front of line in Universal Studios.
De achtbanen zijn niet voor iedereen een evenprettig vooruitzicht, daarom gaan Inge, Sophie en Romée niet naar Magic Mountainmaar naar Universal Studios. Ook hier maken we gebruik van de luxe om wachrijen links te laten liggen. Voor Universal een kostbare aangelegenheid, maar omgerekend naar een beunhaas uurloon al heel snel terugverdiend. Via Premiumoutlets kost een Front of Line ticket $119 p.p., inclusief entree.

8 april 2011 - De plannen in dia's.
Om de meiden wat meer 'feeling' te geven bij de plannen van dag-tot-dag hebben Inge en ik ons een avondje gebogen over Powerpoint. Het resultaat is een reeks dia's waarop per dag staat aangegeven wat de planning is. Zo wordt het dus voor de meiden wat concreter allemaal. De thuisblijvers verblijden we straks met een papieren versie zodat ze iedere dag bij het ontbijt even kunnen kijken waar wij uithangen en wat wij zo'n beetje hebben uitgespookt terwijl ze hier lekker lagen te slapen.


Yosemite National Park.15 april 2011 - Yosemite ... miep miep, dat gaat snel!
We waren gewaarschuwd: het reserveren van een plekje binnen de grenzen van Yosemite is een heikel klusje. Gelukkig hebben we een erg handige instructie van AllesAmerika lid Isis.
Dat het reserveren een beetje stressen zou worden, klopte ook helemaal. Binnen een paar minuten zijn er voor de periode 15 aug - 15 sep nog maar enkele plekjes vrij op enkele dagen, maar dat zijn natuurlijk niet de dagen of plekken die je wilt of kunt. Gelukkig ging het bij ons goed en hebben we een plek op North Pines weten te bemachtigen. Met twee laptops en de pc en daarop 11 geopende vensters voor even zo veel verschillende plekken op de drie campings, hadden we er ook alles aan gedaan om te slagen. Letterlijk om 5 seconden over 16:00 hadden we twee plekken, dus we konden uiteindelijk nog kiezen ook. Alle overige negen plekken waren niet meer beschikbaar.
Nu rest ons alleen nog een hotel in San Francisco en dan is alles geboekt wat er geboekt moest worden.

20 mei 2011 - Kan Sonja misschien even helpen?
Via Oprah en de blog Ber, Wen, Lot en Meik gaan naar Amerika!!! ben ik gaan kijken naar de mogelijkheid om in Bryce of de Grand Canyon een (muil)ezel tocht te reserveren. En dat komt even hard aan zeg: ik ben te zwaar. Max gewicht is 220 lb, wat op zich klinkt als 'best veel'. Maar als ik mijn schoenen, kleding en camera mee tel, dan ga ik daar toch echt overheen komen (ja, ja ... ook zonder die excuses kom ik er al iets overheen, 2 lb om precies te zijn). Nou heb ik al snel te doen met beesten voor toeristische activiteiten, dus in dit geval sla ik het maar even over. We hebben immers ook de dolfijnen al in het programma zitten en ik wil geen ruzie met Marianne Thieme.

20 mei 2011 - Helaas geen Alcatraz by night
In San Francisco staan twee onderdelen op het programma voor de twee avonden die we in de stad zullen verblijven: de bios en de Alcatraz Night Tour. Waar ik echter nooit rekening mee heb gehouden -uiteraard niet- is dat deze tour op alle dagen is, behalve op dins- en woensdag. En inderdaad, dat zijn de dagen dat wij er zitten. Helaas dus geen Nighttour naar Alcatraz, maar die zullen we wel ergens overdag in gaan plannen.

31 mei 2011 – Plaatjes schieten in de Upper Antelope Canyon
In Page bezoeken we -uiteraard- één van de Antelope canyons. We hebben besloten dat we allemaal naar de Upper Antelope Canyon gaan en dat ik de phototour van Roger Ekis doe en dat de dames allemaal de gewone tour doen. Ze starten allemaal om 11:30, dus hoe dat precies verloopt zullen we dan wel zien.

7 juni 2011 – Wij mogen ook mee
Aangezien de meiden met de dolfijnen het water in gaan, waren voor hen al toegangskaartjes gekocht voor Discovery Kingdom. Vandaag zijn ook voor ons twee kaartjes besteld, wat met de huidige koers toch wel mee valt (omgerekend ± €25 p.p.)

Alcatraz National Park.

7 juni 2011 – Hopelijk keren we allemaal weer terug
Vandaag ook de Early Bird Tour naar Alcatraz gereserveerd. Nog even overwogen om dit via de Go San Francisco Card te doen. Deze is inclusief een Alcatraz tour, mits je de kaart ook bij Alcatraz Tours aanschaft. De kaart is echt voordelig, want met de kaart kun je ook naar Six Flags Discovery Kingdom. Helaas verkopen ze bij Alcatraz echter alleen de 1, 3 en 5 daagse kaarten en niet die van 2 dagen, die wij kunnen gebruiken. Omgerekend zou het dan vrijwel niets schelen in ons programma, dus we kopen de tickets maar los en voorkomen zo dat de kaarten bijvoorbeeld met de post zoek raken.

9 juni 2011 – Buskaartjes voor ruim $100
Vandaag heeft manlief weer het nodig weggelezen en bij thuiskomst krijg ik weer een leuke belopdracht. Of ik een paar tickets voor de bus in Yosemite wil reserveren. Details: de bus van 08:30 op de 20e, enkele reis. Terug lopen we wel, zegt hij er nog bij. Tijdens het bellen bleek de bus van 8:30 am al vol te zitten. Hum … in de boekjes en op de site lezen we toch echt dat het verstandig is om een paar dagen van tevoren de bus te reserveren. Wij zitten welgeteld 70 dgn vooraf, lijkt met toch meer dan 'een paar dagen'. Maar goed, we weten nou eenmaal dat het erg druk gaat worden, Gelukkig is de bus van 10:00 am nog wel mogelijk.
Dan volgt een rondje namen en adres spellen, wat altijd weer leuk is. De dame deelt ons nog vriendelijk mee dat we beslist zonnebrand en veel water mee moeten nemen. En de kosten zijn $115. Pardon? Voor een busritje? Manlief straks maar even vragen. Annuleren kan altijd nog
Het gaat dus om de hikers bus die vanuit de valley naar Glacier Point gaat en pakweg anderhalf uur duurt. En terug lopen we! Dat wordt dus interessant. Hoe gaan we dat de meiden vertellen? Na ook wat gelezen te hebben ben ik er wel van overtuigd dat dit in ieder geval een erg goeie keuze is geweest. De verhalen zijn unaniem enthousiast. Gaaf! Ik heb er echt zin in….!

25 juni 2011 - Derde auto
In Vegas loop je wat af hebben we begrepen. En we willen ook graag naar een paar spots die verder van het hotel liggen. Daarnaast moeten we de camper wegbrengen en nog iets bedenken voor het vervoer van ons en zeker onze spullen naar het vliegveld voor het vertrek. Dus ... nog maar eens gekeken naar auto's in plaats van bussen en taxi's. Nou kost een auto huren geen fluit, althans als je dat on(voldoende)verzekerd doet. Voor $17,40 per dag heb je al een ruime 5 persoons sedan. Als je dan een beetje verzekering erbij doet, ben je voor twee dagen ineens pakweg $150 kwijt. Dat schiet lekker op dus. We moeten nog even verder kijken, maar op Dream Car Rentals vonden we alvast wat leuks: dit rode autootje. Het wordt ws toch maar een brave gezinsauto die we net als de eerste auto bij de Car Hire Agency gaan boeken.

28 juni 2011 - Groupon vervoerskorting
Inmiddels heb ik Groupon ontdekt. Enige tijd geleden had ik er in NL al eens een abonnement op genomen, maar had er toen niet zo'n goed gevoel over. De enorme mail hoeveelheden droegen daar ook hun steentje aan bij. Na vele berichten op het AllesAmerika forum, toch maar eens geprobeerd voor de Amerikaanse steden die we bezoeken. Dat bleek meteen te lonen: fietsen in San Francisco huren met 50% korting. Da's toch mooi meegenomen met ons vijven, nietwaar? Voor degene die Groupon niet kennen: geef aan voor welke stad je kortingen wilt ontvangen en je krijgt ze vanzelf in je mailbus. Acties kennen vaak een minimum-grens, dat wil zeggen dat er minsten X mensen gebruik moeten maken van de actie om hem daadwerkelijk te kunnen krijgen. Zover ik heb gezien loopt dat altijd wel los, zeker voor de publiekstrekkers.
De aanvraag voor de huurauto in Las vegas is inmiddels ook de deur uit. Gekozen voor een mini-van, waar ruim voldoende bagage ruimte in zit. Alles moet immers mee naar het vliegveld, incluis onszelf. Dus een beetje ruimte is wel handig. En ach, voor die twee dagen zal dit ook geen onoverkomelijke deuk in het budget opleveren ;-)

29 juni 2011 - Geocachen
Het kan natuurlijk niet zo zijn dat we niet een paar schatten op Amerikaanse bodem gaan ontdekken. Ter voorbereiding heb ik een aantal Pocket Queries gemaakt met caches. Zo'n Pocket Querie zorgt ervoor dat je een lijst van geocaches krijgt die voldoen aan door jezelf gestelde criteria. Zo heb ik bijvoorbeeld aangegeven dat ik alle caches in een lijst wil die in en rond het centrum van San Francisco liggen, in een straal van 12 km en ze mogen niet moeilijker zijn dan 3 sterren. Dat levert een lijst op van 477 caches, die ik vervolgens met de app op de iPhone lokaal beschikbaar heb. Ik kan daarmee dus alle informatie over iedere cache in de lijst lezen, zonder internetverbinding. De interne GPS zorgt ervoor dat ik ook te zien krijg welke het dichtste bij is, hoever precies en in welke richting. Ideaal om op momenten dat er even tijd voor is, te kijken of er een cache in de buurt is.
In de Nationale Parken liggen ook diverse caches, maar dat zijn over het algemeen virtuele caches. Dat wil zeggen dat er niets te vinden is, maar dat je naar een plek toe moet. Door middel van het beantwoorden van vragen of het maken van een foto kun je bewijzen dat je er was en zo 'vind' je dan een virtuele cache.

Alcatraz National Park.4 juli - Parking & Carwash
We vliegen vanaf Düsseldorf en hadden eerst het plan ons lekker weg te laten brengen en ophalen met een gehuurd busje. Dat liep wel erg overdreven in de papieren, dus we gaan gewoon lekker met de eigen auto. Zijn we ook niemand tot last. Bij het vliegveld zelf lijk je maar 3 wkn te kunnen parkeren, dus via internet even naar parkings in de omgeving gezocht. Op 800 mtr van de luchthaven hebben we een plek binnen gereserveerd via ParkWashFly.de. De auto wordt door middel van Valet-parking zonder meerkosten keurig voor de deur van het vliegveld opgehaald en als we terug komen na een belletje weer voorgereden. Daarbij nog een extraatje geboekt: volledig wasprogramma, de ramen binnen en buiten gepoetst, dashboard schoongemaakt en de volledig gestofzuigd. Dat zal lekker thuiskomen zijn! Totaalprijs: € 114,90 voor 25 dgn.

6 juli - De auto in Vegas
We zullen de laatste inkopen in Las Vegas Premium Outlet gaan doen, dus bagageruimte is wel handig :-) We gebruiken de auto ook om de camper weg te brengen en om onszelf naar het vliegveld te vervoeren. Het is een mini-van geworden, in de trend van de Dodge Caravan. Deze is net als de eerste auto bij de CarHireAgency uit Engeland geboekt.

Dodge caravan

7 juli - Hotel in San Francisco eindelijk geregeld
Na het tijden via Priceline geprobeerd te hebben, de knoop maar doorgehakt en via Hotwire een hotel in San Francisco geboekt. We wilden zeker in deze wijk en dus was de aangeboden 3* in deze wijk voor € 106 per nacht met mooie amenities een reden om toe te happen. Uiteindelijk is de prijs € 125,50 per nacht. Aangezien we altijd twee kamers nodig hebben, zijn hotels dus best prijzig, maar goed we zijn er blij mee in de meest geliefde wijk van San Francisco.

 

Tot slot: overzicht van alle hotels
NB. Mocht je schrikken van de prijzen (deden wij soms ook), dan is het goed te weten dat het overal twee kamers betreft.


Hotel Nachten Geboekt via Totaalprijs
(2 kamers, incl tax/fee)

Sheraton Gateway LAX
Los Angeles

1 Priceline $ 179.84 Sheraton Gateway
Andaz
San Diego
1 Priceline $ 210.32 Andaz
The Morgan
San Simeon
1 Hotwire $ 252.10 the Morgan
Holiday Inn, Fisherman's Warf
San Francisco
2 Hotwire $ 700.00 Onbekend
MGM Signature
Las Vegas
2 MGM Signature rentals $ 555.00 MGM Signature
Totale kosten (7 nachten)

$ 1906.74

(± € 1402,01)

 

 

  Omhoog Volgende