Chateau de Villenon ·  Geocachen ·  Kanovaren ·  Puzzelen ·  Poitiers en la Bigorne 

Chateau de Villenon

VoulonHet uit de XVe eeuw daterende Chateau de Villenon ligt op het Franse platteland in het dorpje Anche. De eigenaresse Sophie woont zelf ook in het chateau. Op het terrein is het een oase van rust. Behalve op de momenten dat de TGV even langs rijdt, maar dat is beperkt en gezien zijn snelheid ook zo voorbij.

Paardrijden
Na het heerlijke Franse brood gaan we z'n allen op pad. De meiden krijgen allemaal een eigen pony en de rest wandelt relaxed mee. Inclusief Sam, die het allemaal prachtig vindt. Tijdens de tocht valt het op hoe attent de bevolking is. Iedere auto stopt of gaat stapvoets rijden, tot de hele groep voorbij gelopen is. Dat was niet alleen nu het geval, maar ook als je alleen met de hond aan het wandelen bent. Dat lukt in Nederland niet eens meer op een woonerf.

Geschokt
Ook al zit je 'au milieu de nulle part', het nieuws dat er zich op het moment dat wij voor de openhaard genieten van een kop koffie in Apeldoorn een drama afspeelt bereikt ons ook. Via nu.nl op de smartphone lezen we de schokkende berichten. Op zo'n moment wordt ineens alles weer relatief.


(Te) Lange wandeling
Na de lunch trekken de mannen des huizes de wandelschoenen aan, om de omgeving wat te gaan verkennen. We proberen via een omweg het kasteel te vinden waar we de 2e helft van de week gaan verblijven. De wandeling valt wat verder uit dan gepland en ik zal hier dan ook nog enige dagen van nagenieten. Mijn knie is niet gewend aan dit soort uitstapjes, waardoor hij de dagen erna hevig blijft protesteren. Lekkere timing...

Het kasteel
Na zo'n 15 km komen bereiken we de dorpsgrens van het plaatsje waar zich het kasteel moet bevinden. Aangezien het energieniveau enigszins gedaald is, besluiten we om niet het dorpje te verkennen maar om door te lopen richting huis. Als we die richting op lopen, zien we ineens het bordje 'Le moulin La Dive' naast een poort en hebben dus de bewuste locatie bij toeval gevonden. We maken een paar foto's van de locatie en maken vervolgens het rondje van 18 km compleet.

Processierups
In een paar takken aan de rand van een landweggetje zien we een web met de nodige beweging. Het lijkt er erg op dat dit de beruchte processierups is, die zich hier druk aan het vermenigvuldigen is geweest.

Rupsen
< Verslag omhoog Geocachen >