Chateau de Villenon ·  Geocachen ·  Kanovaren ·  Puzzelen ·  Poitiers en la Bigorne 

Geocachen

In Nederland zijn de nodige caches op de GPS geplaatst en op de laptop staan in GSAK alle benodigde beschrijvingen. We besluiten om samen met onze vrienden een aantal caches te gaan zoeken in de omgeving van Poitier.

Prive?Aqua là itou: poging 1
We besluiten om de cache GC14C79 te gaan zoeken. Een moedig besluit, want het is een drie sterren cache (op de schaal van vijf) en dus pittig. Na een uurtje wandelen blijkt er inderdaad een addertje onder het gras te zitten. We kunnen niet verder omdat bordjes met 'voie privée, défense d'entrer' en 'passage interdit' ons de toegang verbieden. Ondanks de omtrekkende beweging komen loopt de route steeds dood. En tja, daar voorziet de GPS niet in.

Journée Porte Ouverte
Op een acceptabele afstand ligt een andere cache, die met twee sterren wellicht wat beter te doen is. Cache GC1E8BD bevindt zich in een merkwaardige toagangspoort midden in een bos. De locatie is snel gevonden, dus kunnen we ieder moment getuige worden van de eerste cache voor het dan nog niet bestaande team LaMoer. Maar helaas. Ook hier geen succes. We ontleden vrijwel de hele poort en omgeving en het enige wat we aantreffen is een dikke pad die zijn zoektocht naar een lekker hapje of slaapplaats niet heeft overleefd. We voelen ons wat schuldig richting onze gasten, want is dit nou dat leuke Geocachen?

Aqua là itou: poging 2
Als we toch aan het wandelen zijn, besluiten we een tweede poging te wagen voor deze cache. We gaan hem nu vanaf de noord zijde aanvliegen. Er moet toch ergens een weggetje zijn dat naar de gewenste locatie loopt? Enfin, na een nieuwe lange wandeling, komen we weer bedrogen uit. Alles is verboden toegang en de hekken lijken ook alleen maar groter te worden. De cache zelf bevindt zich midden in een bos, zonder openbare paadjes die in de juiste richting lijken te lopen. We gaan terug richting auto om te picknicken en een strategie te bedenken. We moeten er toch echt één vinden vandaag.

AquaductAqua là itou: poging 3
We rijden de auto naar de plek die het dichtst bij de bestemming lijkt te liggen. Daar beginnen we een tocht dwars door het bos. We vertrouwen blind op de GPS en ineens staan we oog in oog met een echt aquaduct. En niet eens een kleintje. Er loopt een weg onderdoor die niet op de kaart staat. Na een tijdje zoeken vinden we de cache in een losse steen van het aquaduct. De juist plek wijkt zo'n 15 meter af van de locatie die de GPS aan geeft. Maar dat geeft allemaal niks! Missie geslaagd!

Grote gevolgen
Onze vrienden zeiden achteraf dat ze eigenlijk helemaal niet van die wandelaars zijn. Oh jee... wat hebben wij ze LaMoEraangedaan met een toch van zo'n 20 km? Niets ernstigs zou blijken. Kort na deze dag hebben ze zelf een GPS aangeschaft en pakweg een jaar later hebben ze als team LaMoer al 68 caches gevonden en er zelf 7 geplaatst in het Franse land.

< Chateau de Villenon omhoog Kanovaren >