Chateau de Villenon ·  Geocachen ·  Kanovaren ·  Puzzelen ·  Poitiers en la Bigorne 

Kanovaren

We zijn inmiddels verhuisd naar Le Moulin La Dive. Een prachtige locatie met ontelbaar veel kamers en heerlijke woonkamer met enorme openhaard. Toch gaan we nog even terug naar Chateau de Villenon, om bij Sophie kano's te huren.

Kano met SamLa Dive
Het water hebben we inmiddels al een aantal maal langs zien komen en in ons nieuwe onderkomen wonen we er zelfs boven. Op deze prachtige dag besluiten we de wereld maar eens vanaf het water te gaan bekijken.

Le Clain
De één in een nog charmantere outfit dan de ander, vertrekken wij gewapend met peddel en zwemvest naar het riviertje. Zoals altijd is het instappen altijd weer even wennen, maar we komen er zonder kleerscheuren vanaf. Sam heeft zo zijn bedenkingen over deze manier van transport. Water ok, maar het water in zonder zelf lekker nat te worden is niet echt zijn ding. Het water staat hoog en voert ons door laag hangende bomen en dichte bebossing richting de bredere rivier Le Clain.

Brrrrrrrrrrr
Uiteindelijk splitst deze zich in tweeën, waarbij het smalle stuk niet goed begaanbaar is en het brede te sterk stroomt. Helaas de verkeerde kant op. Een rondje varen is niet mogelijk, dus besluiten we even te blijven liggen zodat de stoerderen onder ons kunnen zwemmen. De zon schijnt wel lekker, maar het water is nog vreselijk koud. Dat was dus een korte duik, om daarna op de boeg van de kano in het zonnetje weer op te kunnen drogen.

La ClainAan de haak
Op de terugweg leggen we aan bij een weiland voor een korte picknick. Dit is kennelijk ook een vissersplekje, want vlak naast mijn voet pak ik iets glimmends op, wat een grote vishaak blijkt te zijn. Ik moet er niet aan denken dat een dergelijke vishaak bij iemand in zijn blote voet terecht zou zijn gekomen. Laat staan in een wang...

Stroomversnelling
Op de heenweg was het een stroompje van niets. Op de terugweg moet je er echter tegenin en dat lukt niet met deze kano's zonder hulp van buitenaf. Gelukkig hadden we een bikkel die in het koude water de kano's een handje wou helpen, zodat we verder allemaal droog over kwamen.

< Geocachen omhoog Puzzelen >