Chateau de Villenon ·  Geocachen ·  Kanovaren ·  Puzzelen ·  Poitiers en la Bigorne 

Puzzelen in tuinPoitiers en La Bigorne

Op een half uurtje rijden vanaf Payré ligt de stad Poitiers, twintig minuten verder de stad Chauvigny met de vesting la Bigorne.

Geen tourisme op zondag
Het is even rijden, maar dan heb je ook ... niks. Een touristisch kasteel in la Bigorne, gelegen in de stad Chauvigny. Het schilderachtige la Bigorne leek ons met de middeleeuwse taferelen bij uitstek geschikt om op zondag te bezoeken. Helaas kwamen wij bedrogen uit en moesten we het doen met de buitenkant van het kasteel en een heerlijke lunch. Helaas was voor de rest alles in het dorp gesloten. We kregen nog wel een leuke verrassing tijdens een ritje door de smalle straatjes: een kleine afdaling met een percentage van 30%. Je zult er toch dagelijks tegenop moeten.

Copie Origineel

Poitiers
Deze stad os de grootste van de regio. Dat is ook wel te zien bij binnenkomst van de stad. Wat een contrast met de mooie omgeving. Grauwe huizen, wegopbrekingen, reclameborden en files. Niet echt een fijne binnenkomer. Toch is Kerk van Poitiersde binnenstad fraai. We gaan op zoek naar een paar Geocaches. Dat is altijd een leuke manier om een stad te bekijken. Je komt dan vaak net op die plekjes waar een gewone sterveling niet zo gauw komt.

Ongewone sterveling
Dan heb je natuurlijk altijd wel een ongewone sterveling. Bij het zoeken naar een cache, komen we uit in een piepklein parkje aan de achterkant van een grote kerk. We kijken eerst in een hoek van het gebouw, maar de lucht van urine doet ons vermoeden dat we ernstig verkeerd zitten. En zou het wel goed geweest zijn dan wensen wij de volgende meer succes. We worden gadegeslagen door een Fransman die dacht even de menigte ontvlucht te zijn, samen met zijn fles wijn. Mirror mirror on the wallNiets is minder waar, want er lopen zes Hollanders om hem heen, te zoeken naar iets. Dat iets wordt uiteindelijk gevonden, buitenhet gezichtsveld van de man met de rode neus. Als we het logboekje hebben gevuld, maken wij ons weer uit de voeten. À la vôtre!

Winkelen
Sinterklaas in PoitiersGelukkig heeft Poitiers ook haar eigen grote winkelcentrum. Voor de dames natuurlijk op en top genieten en de kans om vlak voor het vertrek naar Holland het vakantiegeld alsnog op te maken. De kleren, de geurtjes, de kaarsen: allemaal mooi en allemaal leuk. En in mijn optiek allemaal precies hetzelfde als thuis. Maar ja, dat is flauw natuurlijk.

Wat doet hij hier?
Na het rondje óm de kerk, maken we ook nog een rondje dóór de kerk. Deze is ook wel de moeite waard. En zelfs voor de jongste een leuke ervaring. Want tot haar -en onze- grote verbazing vinden we ook een beeld van niemand minder dan Sinterklaas! Zeer waarschijnlijk reisde hij vroeger, toen er nog geen stoomboten waren, via Poitiers op weg naar Nederland.

< Puzzelen omhoog