Chateau de Villenon ·  Geocachen ·  Kanovaren ·  Puzzelen ·  Poitiers en la Bigorne 

Puzzelen

Bij de openhaardEen weekje in Frankrijk in dit gezelschap laat zich in een paar woorden samenvatten: culinair genieten, wandelen en ... puzzeltochten.

Met een mond vol
Op beide locaties is door een paar personen een puzzeltocht in elkaar gezet. Op Chateau de Villenon was het de opdracht om in de tuin de nodige aanwijzingen te vinden en puzzels op te lossen. Hierbij sprong er één opdrachtbovenuit met nogal wisselende resultaten. Met een mond vol snoepjes moest zinnen als 'de kat krabt de krullen van de trap' worden uitgesproken. Aan de teamgenoten de opdracht het gemompel en gekwijl te vertalen. Voor de één een onmogelijke opdracht, voor de ander een makkie.

Bij de openhaard
Het kasteel aan le Dive bood tal van mogelijkheden voor leuke vragen. De jongsten waren een kei in het bedenken van onmogelijk te beantwoorde vragen. 'Hoeveel schilderijen hangen er aan de muren'. Iedereen rent van de keuken, naar de woonkamer, naar de hal en naar de 12 slaapkamers. Geen antwoord is hetzelfde, maar dan wint natuurlijk degene die er het dichtste bij zat. Hetzelfde effect had de vraag 'Hoeveel traptreden heeft dit huis'. Een heerlijk huis, vooral voor deze puzzels.

Rondom het huis
De laatste puzzeltocht werd gehouden rondom het huis. Oplossingen werden op creatieve en soms slinks wijze gevonden. De vraag over de lengte van de tuinslang was er één van het betere meetwerk. Voor de ander was deze vraag juist een kwestie van goed luisteren naar het antwoord van de groep die zo hard z'n best deed.

Puzzelen in tuinDe eigenaresse
'Wat is de naam van de bewoonster van dit kasteel?' Daar het antwoord op vinden kan ook op verschillende creatieve manieren. Je rent naar de poort en kijkt op het naamkaartje onder de bel. Of ... je vraagt het haar gewoon.

Plezier voor 10
Deze puzzeltochten zijn inmiddels een traditie geworden bij de vakanties naar Frankrijk. Het is lol voor degene die aan het puzzelen zijn, maar zeker ook voor de makers. Je moet toch steeds weer wat nieuws bedenken om iedereen op het verkeerde been proberen te zetten. Meiden, bedankt!

< Kanovaren omhoog Poitiers en la Bigorne >