Fotoalbum Lapland

Klik op onderstaande foto's om naar de dia shows te gaan.
Gebruik op de volgende pagina's deze blauwe knoppen om de foto's te bekijken.

diashow Rechtsboven op dia overzichtspagina om diashow te starten.
Terug Linksboven op dia overzichtspagina om terug te keren naar deze pagina.
Alle dia's Linksboven tijdens diashow om terug te keren naar dia overzichtspagina.
Bungalow Sallatunturin Tuvat

Dag 1, de aankomst op vliegveld Rovaniemi. Rovaniemi ligt precies op de poolcirkel en is de officiƫle vluchthaven van de Kerstman. Vanuit Rovaniemi vertrekken wij per bus naar Salla, waar wij een week zullen verblijven in bungalows van het park Sallatunturin Tuvat.

 
Traditionele ski's

Dag 2, de eerste ontmoeting met de kou. We gaan op traditionele ski's op pad en trekken door bossen en over meren. Onderweg stoppen we voor het IJsvissen, hetgeen met -18 en een windje toch echt wel koud is.

 
Rendiervlees

Dag 3, is zeer relaxed. Met een temperatuur tussen de -5 en -10 trekken wij er op uit met de rendieren. Dit is een zeer relaxte dag met goed -helaas wel bewolkt- weer.

 
Uitzicht richting Rusland

Dag 4, we trekken er op uit met de sneeuwschoenen. Een ruige tocht door het bos, berg op. Heel zwaar, maar vooral heel erg mooi. De afdaling is spectaculair te noemen.

 
Ogen om in te verdrinken

Dag 5, de dag waar het meest naar uitgekeken is. Op pad met 6 husky's. Een geweldige ervaring die roept om herhaling. Niet koud, wel erg bewolkt. De lieve en over enthousiaste honden hebben onze harten gestolen.

 
Ghosttown

Dag 6_1, een sneeuwscootertocht naar Ruuhitunturi. Helaas zeer slecht weer op de top, door de laaghangende bewolking. Het landschap is betoverend mooi en dan zien we nog geen 10% van wat er op een zonnige dag te zien is.

 
Crosscountry

Dag 6_2, de middag wordt vrij besteed en ingevuld met een stuk cross country richting rendierpark.

 
Sneeuwscootertocht

Dag 7, we trekken er met de sneeuwscooters op uit richting Rusland. Een dag met veel beter weer en een lekker zonnetje. Koud, maar beslist niet te koud.

 
Vliegveld Rovaniemi

Dag 8, afscheid van het winter wonder land.

 
< Verslag omhoog