Benny Berthet Day ·  Parijs ·  De wedstrijddag 

Rustdag in Parijs 

    Foto's Parijs

Eurodisney
Aangezien de kaarten voor de zondag al vroeg waren uitverkocht hebben wij hier een rustdag ingebakken. Sophie heeft voor haar verjaardag een kaartje voor Eurodisney gehad en dus gaan Inge en Sophie richting Oost-Parijs. Ik heb de GPS vol geladen met geocaches in Parijs, dus weet mij die dag prima te vermaken.

Training Svetlana KuznetsovaEenzaamheid onder de grond
Vanaf het hotel nemen we de metro naar La Defense om over te stappen in de RER richting Euro Disney. De kaartjes zijn echter niet uitwisselbaar, dus moesten we eerst aan de juiste kaartjes zien te komen. Ik vraag mij echt af hoe het mogelijk is dat het zo'n chaos kan zijn in Parijs als het metro personeel staakt, want je ziet nergens personeel. Alles wat ooit loket moet zijn geweest is ook al tijden verlaten. Uiteindelijk blijkt er achter een poortje een automaat te staan voor de RER kaartjes. Als ik die gehaald heb en we vervolgens het RER gangenstelsel willen betreden blijken ook die kaartjes niet te functioneren in de automaten. We geven het op en springen over de draaihekjes. Dit is iets wat op je twintigste bijzonder soepel gaat, als je echter de 40 gepasseerd bent, blijkt dit toch net iets anders te liggen. Als we eindelijk onderweg zijn, stap ik zelf na 3 haltes uit om vervolgens maar te zien waar ik precies uit kom. Overal is wel een cache in de buurt om mee te beginnen en door middel van de huurfietsen van Velib, kom ik vanzelf waar ik wezen wil.

Frans tuig
Als ik een uurtje op weg ben krijg ik van Inge een SMS: controle bij uitgang metro van EuroDisney, €50 boete. Zucht. Later blijkt dat dáár dus al het RER personeel staat, om de toeristen op te vangen die geen goed kaartje hebben. De eerste Euro Disney rij is een feit: met z'n allen een boete betalen! Waarom maken wij in Nederland ons nog druk om onbewust asociaal gedrag, hier wordt het gewoon bewust over de hoofden (lees: uit de portemonnee) van toeristen uitgevoerd.

Spoiler multi cacheIdeale omstandigheden in Eurodisney
In het park zelf is het ondanks het Franse lange weekend opvallend rustig. Prachtig weer en nergens lange rijen. Mensen met een zogenaamde fast pass waren soms later aan de beurt dan diegene die in de normale rij stonden. Dan is een dagje Euro Disney natuurlijk op z'n best.

Geocachend op de velo
Het geocachen begint met het zoeken naar een cache bij het Centre Pompidou. Aangezien het nog vroeg is, zondagochtend 10:00, is het bijzonder rustig op straat. Een verdwaalde toerist, schoonmakers en daklozen die zo'n beetje aan het wakker worden zijn. Er kunnen hier niet veel verstopplekken voor een cache zijn, maar de plekken die er voor in aanmerking komen zijn of nu nog het territorium van het nodige gespuis of eenvoudigweg te ranzig voor woorden om zelfs maar aan zoeken te denken. Ik pas dus voor deze eerste. Op een nieuwe fiets ga ik verder naar het beginpunt van een multicache. Deze verloopt wel soepel en brengt mij langs mooie plekjes. Een cache om aan te bevelen dus: Heart of Paris.

HSL (High Speed Louvre)
Na deze multi cache zoek ik er nog één bij de ingang van het Louvre. Als ik daar aan kom fietsen haalt een Duitse geocacher net het buisje te voorschijn. Training Svetlana KuznetsovaEen makkie dus deze keer. De rij bij het Louvre is zo kort dat ik besluit het museum ook te bezoeken. Het feit dat dit museum ongetwijfeld volledig geconditioneerd zal zijn spreekt mij overigens ook wel aan, want buiten loopt de temperatuur behoorlijk op. Het Louvre is echt enorm groot. Ik doe het dus op de bekende toeristische manier en kruis op de kaart van het museum pakweg 10 items aan die ik wil zien en ga vervolgens in een straf tempo op mijn doelen af. Toch wel erg mooi.

Eerbetoon aan Lady Di
De rest van de dag vind ik nog 5 caches die zich op de route Louvre - Sacre Coeur - Eiffeltoren bevinden. Een hele bijzondere virtuele cache die zich boven de tunnel naast Ponti De L’alma bevindt. Deze cache, met de naam Liberty's flame, is opgedragen aan Lady Diana die in deze tunnel om het leven is gekomen.

< Benny Berthet Day omhoog Wedstrijddag >