GPS Tracks

De GPS tracks op deze pagina zijn voorzien van de nodige foto's die gemaakt zijn tijdens de routes. Om de routes en foto's in detail te bekijken, kun je gebruik maken van een aantal verschillende mogelijkheden. Het kaartje geeft een beeld van de route en de foto's, maar is minder geschikt om op 'door te klikken', omdat foto's niet in het kleine venster passen. Onderstaande opties bieden hiervoor een goed alternatief, waarbij EveryTrail de meest uitgebreide informatie zal tonen.

Via de Google Maps optie wordt een nieuw scherm geopend met een beeldvullende kaart, de route en foto's. Google Maps

Google Earth is een gratis programma dat op de pc geïnstalleerd moet zijn, om gebruik te kunnen maken van deze optie. Als Google Earth geïnstalleerd is, dan biedt deze optie heel veel meer mogelijkheiden dan Google Maps.


Google Earth

Download Google Earth

EveryTrail is een website met tracks van vele mensen over de hele wereld. Via deze optie worden de tracks in een nieuw venster geopend, samen met een verslag en de foto's. Met deze site kun je de route 'afspelen' waarbij automatisch de foto's worden getoond die tijdens de route zijn genomen. EveryTrail.com

 

Brug wandeling

De wandeling langs de vervallen brug (in het verslag inmiddels bestempeld als 'de brugwandeling') was een avontuurlijke wandeltocht tijdens onze vakantie.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Husky wandeling

In het verslag van deze vakantie wordt uitgebreid verteld over de wandeling met de husky's.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Eland safari


Wolfgang rijdt in zijn 4WD kleine groepen mensen door het Zweedse land gedurende een ongeveer 80 km lange tocht. Tijdens deze eland(en)safari vertelt hij honderduit over deze beesten en laat ons leuke en bijzondere plekken zien. Garanties op succes krijg je overigens niet ...

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Rondje Geocaching

Ook in Zweden heeft Geocaching voet aan de grond gekregen. Tijdens de voorbereidingen thuis was ons al opgevallen dat de caches in Zweden op mooie plekken liggen, met een heel wat ruiger karakter dan we gewend zijn in de bewoonde wereld. Tijdens de vakantie passeren we met ons team Squadra Bolla il Mazzo (huiskamervraag: wat betekent deze naam?) de grens van 100 gevonden caches. In Zweden vinden we er 17 en we halen er ook nog even eentje op in Noorwegen. Hier lees je wat meer over deze caches.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Wandeling Glaskogen

Glaskogen is een natuurreservaat in het westen van de Zweedse provincie Varmland. Deze streek is een van de mooiste van Varmland en de flora en fauna zijn er rijk en afwisselend: tientallen kilometers lange zwefpaden en waterwegen, zowel veer lange als zeer korte tochten, doorkruisen het hele gebied. Hier vindt u uw eigen dromerig meertje om te vissen of te zwemmen. (bron: www.kanolife.nl)

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Kanotocht Östra silen

Het huis in Sillebotten heeft een fantastisch uitzicht over het meer Östra silen. Vanaf de veranda zijn enkele van de vele eilandjes te zien, waarvan alleen de grotere op Google maps zichtbaar zijn. Met de bij de woning behorende kano trekken wij er een aantal keer op uit, zoals beschreven is in het eilanden verslag. Deze route was de eerste verkenningstocht. Er is sprake van een kleine afwijking in het meer, de gps of Google maps, want we hebben de kano niet over een eiland gesjouwd... Het eiland waaraan we een aantal maal een bezoek hebben gebracht, is niet te zien op de kaarten maar uiteraard wel op de sattelietbeelden. De foto van het kampvuur wijst het zuidelijkste puntje van dit door ons inmiddels geclaimde eiland aan.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com