GPS Tracks

De GPS tracks op deze pagina zijn voorzien van de nodige foto's die gemaakt zijn tijdens de routes. Om de routes en foto's in detail te bekijken, kun je gebruik maken van een aantal verschillende mogelijkheden. Het kaartje geeft een beeld van de route en de foto's, maar is minder geschikt om op 'door te klikken', omdat foto's niet in het kleine venster passen. Google Maps en Earth, maar zeker ook EveryTrail zijn hier beter voor geschikt. Zie voor een toelichting GPS Tracks Zweden 2008.

 

Verkenning Gersheden

Op een zwoele zomeravond maken we een korte wandeling door het bos dat direct achter onze woning ligt. We komen op pakweg 60 meter van het huis uit, maar kunnen hier zonder risico niet verder en dus maken we er een wat groter rondje van.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Geocache GCPGFP
Gumlaggen Kärret - The home of Jan Persson

Als de meiden aan het werk zijn op de boerderij van Eva, gaan wij op zoek naar de woning van de blinde Jan Persson. Jan Persson was een man die dagelijks van zijn huis 8 km door het bos liep naar zijn werk, een metaalfabriek in Motjärnshyttan. Nadat in de jaren 50 zijn dochter als laatste het huis verliet, is het huis verplaatst en zijn nu alleen de fundamenten (en de oven!) nog overgebleven.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Geocache GCRZ15
Gräsbäcken


Ergens diep in het bos verstopte cache, op een prachtige locatie. De woning is helaas vervallen, maar wordt zo nu en dan nog door trekkers gebruikt. Wij laten daarom wat eten achter en een speciale Squadra Bolla il Mazzo souvenir.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Familybox autotocht

Als het mooie weer os voor de zoveelste keer in de steek laat, trekken wij er met de auto op uit. In Hotel Uddeholm is een Familybox te verkrijgen voor een auto puzzeltocht. Een goed verzorgde aanrader!

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Bever en eland safari

Nu het eindelijk beter weer is geworden gaan we op Eland (in Land Rover) en Bever safari (kano). Helaas geen bevers, maar wel een aantal elanden gezien.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Kanotocht

Op een zonnige middag een vroegtijdig afgebroken kanotocht gemaakt. Door de opkomst van slecht weer zijn we helaas niet tot aan de eindbestemming gekomen.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Geocache en autorit

's Avonds een rondrit gemaakt met de auto in de hoop nog enig wild tegen te komen. Dat is niet gelukt, een Geocache is wel gevonden.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com

 

Fietsen over Klarälvsbanan

Het prachtige fietspad dat van Hagfors tot Karlstadt voert, is een absolute aanrader voor de fiets en skeeler liefhebbers.

Google Maps

Google Earth

EveryTrail.com