Dag 1-3 ·  Dag 4-5 ·  Dag 6-8 ·  Dag 9-10 ·  Dag 11-12 ·  Dag 13-14 

Gersheden

Huisje GershedenAls we na een heerlijke reis met de nachtboot Kiel-Göteborg op de plaats van bestemming aankomen, zien we het gele huisje met traditionele gastenstuga in het zonnetje tegen een beboste helling aan liggen. De fraaie veranda en mooie tuin en de 28 ˚C met blauwe lucht maken het plaatje natuurlijk ook mooi compleet. Hier gaan wij ons wel vermaken! Binnen is goed te merken dat het in Zweden al langere tijd erg warm is geweest.

Verkoelende bui
’s Avonds drijven de eerste wolken sinds weken Varmland binnen en zorgt een stevige regenbui voor de nodige verkoeling. Zo kunnen we mooi even de warme lucht laten ontsnappen uit het huis. Gelukkig wisten we toen nog niet wat wij nu weten: die regenbui zou pakweg 8 dagen duren.

Het paradijs van Eva
Vorig jaar zijn wij tijdens de elandsafari op bezoek geweest bij Eva. We hebben toen afgesproken dat onze dochters wel een dagje langs zouden komen om te helpen, als wij weer in Zweden zouden zijn. Via mail en voicemails hebben we vanuit Nederland wat gepoogd af te spreken en pas in Zweden bleek dat dit was gelukt. Door de GPS tracks van de elandsafari van vorig jaar te bestuderen konden we de exacte locatie van de boerderij goed terugvinden. De meiden hebben een dagje geholpen bij de schapen, het paard, de kippen en papegaaien. Toch kwam er van het buitenleven niet zo heel veel terecht, want naast de regen zorgden de ± 2.634 knutten/m3 er voor dat je niet fatsoenlijk buiten kon zijn. De warmte van de afgelopen weken en de frisse regen van dat moment zijn voor de knutten (ook wel bekend als de Ceratopogonidae) een reden om feest te vieren en bij voorkeur op en rond je hoofd.


Boerderij EvaBlind door het bos
Terwijl de meiden aan het werk zijn, gaan wij op zoek naar de eerste Geocaches. We vinden er drie, waarvan er één midden in een bos verstopt ligt op een plek die ooit de woning was van de blinde metaalarbeider Jan Persson. Jan Persson woonde hier aan het einde van de 19e eeuw op 8 kilometer afstand van zijn werk in Motjärnshyttan. Hij liep dus dagelijks door het bos heen en weer en genoot op zijn manier van het dichte bos: hij was namelijk volkomen blind.

Wimbledon 2009
Aan het eind van de middag nestelen wij ons op de bank voor de tv om de Wimbledon finale te zien. Het was bijna net zo spannend als vorig jaar en dit keer zonder stroomonderbrekingen (zie de overige in het verslag van Zweden 2008). Een 4 uur en 16 minuten durende partij die eindigde met een 5e set die op liep tot 16-14! Deze partij hielp ons in ieder geval door een regenachtige middag heen.

Nat grijs en relaxen
De volgende dag was ééntonig: grijs en nat. Gelukkig hadden we wat films en genoten we van een dagje even helemaal niets doen.

< Verslag omhoog Dag 4-5 >