Dag 1-3 ·  Dag 4-5 ·  Dag 6-8 ·  Dag 9-10 ·  Dag 11-12 ·  Dag 13-14 

Zweden indoor

Inmiddels zijn we uitgeweken naar de meer overdekte activiteiten, waarbij de auto ook in de categorie 'overdekt' valt.

Zwaar bewolkt

Met lieslaarzen het bos in?
De zon van gisteren gaf ons hoop, maar helaas was deze opleving van korte duur. De dagen erna waren zo mogelijk nog natter en grijzer als de eerste dagen van de vakantie. De geplande beversafari in Land Rover en kano annuleren we maar, want als je moet hozen heb je toch geen tijd om naar beesten uit te kijken. Gelukkig kon deze nog wel opnieuw gepland worden. Helaas ging dit niet op voor de nachtwandeling, want de tweede kans zou zijn in de nacht voor de terugreis. De nachttocht is een wandeling waarbij we om 22:00 zouden vertrekken om tot pakweg 05:00 in het bos te blijven onder leiding van de al eerder genoemde Geco. Aangezien het continue regende en mocht het dan toch nog droog worden, dan is heb je nog steeds lieslaarzen nodig. Aangezien daar niet mee te wandelen is, werd ook dit gecancelled.

Bowling TörsbyIndoor langlaufen
Dankzij alle informatie in ons huisje vonden wij in Törsby een bowlingbaan. Dit bowlingcentrum ligt op een industrieterrein in een ogenschijnlijk vervallen gebouw. Binnen ziet het er echter erg strak en compleet uit. We moeten iets meer dan een half uur wachten en besluiten van die gelegenheid gebruik te maken om te gaan kijken bij de 5 minuten verderop liggende Fortum Ski Tunnel Törsby. Deze ski-tunnel is de grootste ter wereld: 1.3 km lang, 12 meter hoogteverschil en tussen de 0 en -3 °C. In de tunnel kan je niet alleen langlaufen, maar er wordt ook met sledehonden getraind en er is een speciale biathlon baan. Alles ziet er keurig verzorgd uit en het is er middenin het hoogseizoen opvallend rustig.

ElandUddeholms Hotel
Naast wandelingen en fietstochten vonden we op de website van Uddeholms Hotel ook autotochten. Vorig jaar zijn we ook bij dit hotel geweest, omdat we graag een keer uit eten wilde. We hadden ons toen genesteld op het prachtige terras aan het meer en toen we om de menukaart vroegen bleek dat woensdag de pannenkoekendag is. Inderdaad, dit hotel is van Nederlandse eigenaren. Dit jaar gaan we naar het hotel voor de familybox. Als je bij de receptie wacht tot de box wordt klaargemaakt, zie je dat er drie grote honden achter de balie liggen. De ene hond is nog luier dan de andere en ze trekken zich totaal niets aan van gasten. De bruine Guapo kent een bijzonder verhaal, zielig maar met een prachtig einde. Deze luiaard heeft een eigen weblog, dus lees hier Guapo's verhaal maar eens.

Familybox op de achterbank
Bij de receptie ontvangen we voor SEK 400 een familybox voor 5 personen. De box bevat alle informatie voor een auto puzzeltocht en brengt je langs een paar leuke plekjes in de omgeving. Naast deze informatie krijg je ook vers klaar gemaakte broodjes, snoep en koffie of thee mee. Dat ziet er goed uit! De tocht brengt ons bijvoorbeeld langs een uitkijktoren bovenaan de stoeltjeslift van een skipiste. De temperatuur was al aardig aangepast aan deze entourage, alleen de witte deken ontbrak nog. De puzzels zijn niet zo moeilijk, wat niet van de eindpuzzel die je in het hotel maakt, gezegd kan worden. Maar met de nodige hulp komen we ook daar wel uit. Bijzonder netjes geregeld en een tip voor een wat mindere dag. Achteraf hadden wij moeten vragen of ze misschien ook een 10-rittenkaart hebben voor wat mindere weken …

Zwemmen in Karlstad
Als afleiding gaan we op een dag richting Karlstad om het binnenbad aldaar eens te bekijken. Ondanks dat het zwembad in Törsby werd aangeraden, kozen we voor deze plaats zodat we dan ook meteen even konden shoppen. De Tomtom brengt je netjes voor de deur van het sportcentrum met zwembad. Alhoewel het dan wel even zoeken is naar de ingang. We rijden een rondje om het sportcentrum. We passeren enpassant nog een beachvolleybal toernooi (respect voor de diehards die daar in de stromende regen stonden te volleyballen), en zien dan de ramen van het zwembad.

Da's pech... water weg... zwembad weg...
Even snel uitstappen om te kijken en ja hoor…. leeg. En dan niet leeg in de zin van lekker rustig, dat was het ook wel, maar leeg in de zin van geen water in het zwembad. Zucht. We zoeken in de Tomtom het dichtstbijzijnde zwembad en dat ligt op 40 minuten rijden richting het westen. Daar aangekomen belanden we midden in een woonwijk en hoe we ons best ook doen, een zwembad is hier gewoonweg niet. Misschien in de achtertuin of kelder van iemand, maar bij welk huis we hadden moeten aanbellen wisten wij ook niet. We besluiten niet meer te gokken op dergelijke onzekere locaties en kiezen voor de veilige weg naar Törsby. Dat is nog eens 1h15m rijden, maar dan hebben we ook wat: warm water. Uiteindelijk hebben we dus ruim 3 uur in de auto gezeten voor we aankwamen bij een zwembad.

< Dag 4-5 omhoog Dag 9-10 >